Snart kører fire tog i timen fra Hedehusene

  • Tog og Nærheden Pendlere fra Hedehusene kan gå vinteren i møde med udsigt til mange flere togafgange. Her ses regionaltoget med boliger i Nærheden i baggrunden. Foto: Tine Binau, NærHeden P/S
Den store tilflytning til Nærheden har fået DSB til at fordoble antallet af tog i timen fra Hedehusene Station på hverdage. Togrejsende til både København og Roskilde får glæde af den nye køreplan fra 10. december.

Der er rigtig godt nyt til pendlere, som på daglig basis tager toget fra Hedehusene, f.eks. for at arbejde i København eller Roskilde. I den kommende køreplan sættes antallet af afgange fra Hedehusene Station nemlig op fra to til fire tog i timen i begge retninger.

- Vi kan forstå på udmeldinger fra DSB, at Nærheden er årsag til, at antallet af togafgange fra Hedehusene fordobles. Det er en stor forbedring, som vil gøre hverdagen nemmere for alle, der pendler fra Hedehusene, og jeg er sikker på, at det også vil få nogen til at vælge toget i stedet for bilen, siger projektdirektør Ole Møller fra NærHeden P/S.

Nærheden ligger lige over for Hedehusene Station, og at det potentielle kundegrundlag er øget med den nye bydel, vidner tilflytningsstatistikkerne om. I sidste måned kunne NærHeden P/S således fortælle, at bydelen nu er halvt indflyttet, efter at 3.700 er flyttet ind siden 2018.

- Vi oplever en overvældende interesse for at bo i Nærheden, og den gode nyhed fra DSB vil helt sikkert ikke gøre interessen mindre for dem, der måtte gå og overveje at flytte hertil, siger Ole Møller.

Går man ind på Rejseplanen.dk, kan man allerede nu se tiderne for de fire direkte tog i timen til henholdsvis København og Roskilde på alle hverdage. Lørdag og søndag er antallet af afgange ifølge Rejseplanen sat op til tre i timen.

  • Nærheden med tog Drone Den nye bydel Nærheden ligger lige over for Hedehusene Station, som fra 10. december får fire tog i timen i hver retning. Foto: SH Luftfoto