Se de to nye programmer i Tv-serien om Nærheden

  • 8000 Flytter Ind 3
Program 3 og 4 i Tv-serien ’Nærheden – 8000 flytter ind’ fortæller historien om en række familier, der har valgt at bosætte sig i den nye bydel Nærheden. Samtidig inviteres seeren med bagom det visionære byudviklingsprojekt.

Lorry har siden 2016 fulgt fuldt udviklingen af Nærheden gennem Tv-serien Nærheden – 8000 flytter ind. Nu er kanalen klar med to nye programmer i serien. 

Meget er sket siden program 1, hvor vi mødte en ejendomsmægler, der skulle sælge drømme på et tomt område, mens en gravko var i gang med at fjerne de sidste rester af en forladt lagerhal. I program 3 og 4 befinder vi os i en bydel med huse, haver, beboere og veje. En stor ny skole, en dagligvarebutik og meget mere er på vej, og ambitionerne om at skabe en bydel med et stærkt fællesskab, hvor det hele er tæt på, er begyndt at materialisere sig.

De første beboere flytter ind

I de to programmer møder vi en række af de familier, der har besluttet sig for at bosætte sig i Nærheden. Der gælder fx den unge præst Frances og hendes familie, der bytter lejligheden på Amager ud med et rækkehus i Nærheden. Vi møder også parret Lone og Bjarne med de voksne børn, der er flyttet hjemmefra - og pensionisten Rosa, som var den allerførste, der købte et hus i Nærheden. Endelig kommer vi med helikopterpiloten Gry op over Nærheden og ser hendes nye hjem fra luften.

Et kig bagom byudviklingen

Programmerne tager os med bagom byudviklingen ved at følge flere af de personer, der skal sikre, at ambitionerne for den nye bydel indfries. Borgmester Michael Ziegler står med det øverste ansvar for borgerne i Høje-Taastrup Kommune og direktør for NærHeden P/S Ole Møller har det daglige ansvar for at sikre, at visionerne for Nærheden realiseres med alt hvad det indebærer af huse, veje, fællesskaber osv.

Program 4 stiller også skarpt på arbejdet med den nye ambitiøse skole, der skal bygges i Nærheden, og vi møder arkitekten, der arbejder på at indfri de mange visioner og krav i selve skolebyggeriet.

Her man kan se programmerne

Se begge programmer på Lorrys hjemmeside nu