Nærhedens grønne byrum indbyder til ophold og leg

  • Skoleparken 1 Skoleparken tiltrækker børn – også i skolens sommerferie. Foto: Tine Binau, NærHeden P/S
Nærhedens grønne byrum viser sig lige nu fra deres bedste side, og i den hastigt voksende bydel bliver de mere og mere fyldt med liv. Ikke mindst er legemulighederne i loopet og den nye skolepark populære.

Der har været fuld fart på udviklingen af den nye bydel Nærheden, og det betyder også, at der kommer mere og mere liv i fællesarealer og grønne områder. Det gælder ikke mindst det nye centrale grønne byrum Skoleparken, som NærHeden lagde sidste hånd på i efteråret.

- Der er nu 2.500 beboere i Nærheden, og antallet er støt sigende. Derfor oplever vi også, at flere og flere indtager de mange grønne udearealer i den nye bydel. Ikke mindst glæder vi os over, at Skoleparken er populær hos bydelens børn – ikke kun mens skolen er åben, men også her i ferien kan vi se, at den simpelthen indbyder til leg, fordi parken er tryg, og fordi faciliteterne indbyder til det, fortæller projektdirektør i NærHeden P/S, Ole Møller.

Også naturlegepladsen i Loopet er et populært sted for børnefamilier, hvor både de mindre og større børn kan prøve kræfter med den næsten 200 meter lange junglebane.

Udekøkken og havelodder

Længere nede ad det grønne parkstrøg Loopet finder man Byhaven, hvor NærHeden P/S har opført et udekøkken med grill, bålsted, vand og toiletfaciliteter til beboere og besøgende. Her er der i år fuld belægning på de store og små havelodder, som beboere og interesserede kan få tildelt for én sæson ad gangen til dyrkning af grøntsager, urter mm.

Udover de mange anlagte grønne områder kan man også opleve det fredede naturområde Sejlbjerg Mose, hvor der er mulighed for at fiske, sejle i kano, hvis man har en sådan, eller slå sig ned i Mosehytten med borde-bænkesæt og grill, der kan benyttes af alle.

 

  • Skoleparken 2 Børnene indtager Skoleparken. Foto: Tine Binau, NærHeden P/S
  • Naturlegepladsen i Loopet Også naturlegepladsen i loopet er et yndet opholdssted. Foto: Tine Binau, NærHeden P/S
  • Byhaven Nærhedens havelodder er populære og har i år fuld belægning. Foto: Tine Binau, NærHeden P/S
  • Kongelysplads Der er godt med grønt i bydelen, også i de små kvarterpladser. Her Kongelysplads. Foto: Tine Binau, NærHeden P/S