Nærhedens centrale park er klar til ophold og leg

  • Skoleparken Efterårsfarver og faciliteter til leg og motion gør Skoleparken meget farverig lige nu.
Siden årets start har NærHeden P/S arbejdet med det nye grønne byrum foran Læringshuset, og både skoleelever og Nærhedens beboere kan nu indtage ”Skoleparken”, som blandt andet rummer en iøjnefaldende kunstnerisk klatrepavillon.

I sidste uge kunne Høje-Taastrup Kommune indvie Læringshuset midt i Nærheden og byde børn og personale velkommen. Men også lige uden for den nye bygning er der nu faciliteter klar for både store og små, hvad enten man har sin daglige gang i Læringshuset, er beboer i Nærheden eller på besøg i den nye bydel.

- På bydelens allermest centrale placering har vi lagt sidste hånd på Skoleparken. Her midt imellem Læringshuset, SuperBrugsen og Nærhedens første Kvarterhus, som snart åbner, kan man nu gå sig en tur, dyrke motion, sætte sig på en bænk eller se børnene lege, fortæller NærHedens projektdirektør Ole Møller.

Kunstnerisk klatreskulptur

Med bløde bakker, bugtede stier, farverige legefaciliteter og mange forskellige træer byder den nye park besøgende og forbipasserende velkommen. En af de ting, som falder særligt i øjnene, er en seks meter høj, grønblå metalgenstand, som mest af alt ligner en gammeldags fuglevoliere i overstørrelse.

- Den fine pavillon midt i Skoleparken er kunst og leg i ét, og jeg er sikker på, at den vil tiltrække både børn, ledsagende forældre, personale og børn fra den nye daginstitution i Læringshuset, siger Ole Møller.

Det er den anerkendte kunstnerduo Randi & Katrine, som står bag den nye klatreskulptur, hvis transparente gitterværk gør det nemt for forældre eller pædagoger at have kontakt med de legende børn.

Del af Loopet

Udover at være et offentligt grønt byrum på Nærhedens mest centrale placering er Skoleparken også en del af det rekreative grønne Loop, som bugter sig mere end en kilometer gennem Nærheden og binder bydelen sammen med det øvrige Hedehusene.

Landskabsarkitektvirksomheden 1:1 Landskab har tegnet Skoleparken for NærHeden P/S med inspiration fra floddeltaernes bløde og bugtende strukturer og med eksotiske træer som fuglekirsebær, hjortetaktræ og ginkgo biloba.

Motion og afslapning

I parkens grønne bakker indbyder skæve og stejle stier med gummibelægning til lidt ekstra motion. Her kan man også prøve kræfter med blandt andet vippekugler i gummi, balancestubbe i træ og to lange bugtede bænke, hvor man både kan sidde, ligge og løbe.

Det er dog også muligt at tage en slapper i Skoleparken. I anlæggets sydlige del, ved SuperBrugsen, er der indrettet en opholdsplads, hvor man kan puste ud efter skoledagen eller slå sig ned og spise sin frokost under træernes kroner.

  • Skoleparken Med Kvarterhuset Skoleparken med det nye fælleshus, Kvarterhuset, som snart åbner.
  • Klatrepavillon Beskåret Randi & Katrines seks meter høje klatreskulptur i Skoleparken.