Byggeriet af Søkvarteret er i gang

  • BF1 Vis2 Birken Nærheden OCP FB Gruppen Midres Boligbyggeriet Birken bliver det første byggeri i Søkvarteret. Arkitema
FB Gruppen er nu gået i gang med at bygge Søkvarterets første etape. Etagebyggeriet ”Birken” skal rumme 217 lejelejligheder af i alt 1.600 blandede boliger i det østlige Nærheden.

Det var den helt store købsaftale, som FB Gruppen og NærHeden P/S for et år siden indgik om udvikling af det østlige Nærheden med 1.600 nye boliger. For nylig godkendte Høje-Taastrup Kommunes Byråd så lokalplanen for den første etape af Søkvarteret, og nu er bygherren gået i gang med at opføre byggeriet ”Birken” med kvarterets første 217 lejligheder.

- Det er et meget spændende og også meget varieret bykvarter, som FB Gruppen nu tager fat på. Beboerne i den første etape får glæde af at bo tæt på Hedehusene Station og broen til det gamle Hedehusene. Samtidig kommer byggeriet til at ligge lige ud til Søruten, som bliver en slags forlængelse af Loopet men med endnu mere naturpræg, siger projektdirektør for NærHeden P/S, Ole Møller.

”Birken” bliver et varieret byggeri i fire til seks etagers højde længst mod nord. Dermed er det blandt det tætteste byggeri i Søkvarteret, som er inddelt i tre hovedområder med hver sin identitet: Området ”Den tætte” i nord med overvejende etagebyggeri, ”Nærheden signatur” i midten med en god blanding af etageboliger, punkthuse og rækkehuse - og ”Den landskabelige” med en overvægt af rækkehuse i syd.

Søkvarteret kommer også til at rumme parkeringshuse og et kvarterhus som ramme for fællesskaber blandt beboerne.

Hollandsk investor overtager med henblik på udlejning

FB Gruppen har netop indgået aftale med en investor, hollandske Orange Capital Partners (OCP), som overtager Birken med henblik på at leje boligerne ud. Det sker kort tid efter, at OCP har købt 166 lejligheder i projektet Teglbakken, som FB Gruppen udvikler sammen med Sjælsø Management i det nordvestlige Nærheden.

Boligbyggeriet Birken forventes at stå klar til indflytning inden udgangen af 2022.