186 nye boliger er klar til udlejning i Nærheden

  • Pige Hund De nye, bæredygtige boliger i Lerholmen har alle altan eller terrasse og adgang til et gårdrum, hvor der er lagt op til hygge og fælles aktiviteter. Balder Danmark
Søndag d. 17. maj starter udlejningen af de spritnye boliger i Lerholmen. Projektet byder på 2-4-værelses lejligheder med altan eller terrasse og adgang til et gårdrum, der er skræddersyet til hygge og fællesskab.

Lerholmen udgør i alt 186 lejeboliger, og de forventes at være indflytningsklare fra efteråret 2020. Lejeboligerne varierer i størrelse fra 2-4 værelser, fordelt på 58-99 m2, og alle har tilknyttet egen altan eller terrasse. Nærhedens fokus på bæredygtighed, den nemme hverdag og fællesskab ses tydeligt afspejlet i den nye boligejendom.

”Vi har bestræbt os på at skabe lyse og funktionelle hjem, der er skræddersyet til hverdagen. Og boligerne her er både miljøvenlige og fremtidssikrede. Bebyggelsen opfylder kravene til det højeste energimærke, alle boliger forsynes med eget ventilationsanlæg med høj virkningsgrad, og bygningerne opvarmes med lavtemperaturfjernvarme, som er en mere miljøvenlig varmeforsyning. Herudover bliver der monteret solceller på ejendommens tage,” fortæller Lasse Aagaard-Møller, projektchef hos Balder Danmark

Lerholmen er opført i et samarbejde mellem Balder Danmark, Sjælsø Management og DesignGroup Architects. Bebyggelsen er anlagt som en åben karrébebyggelse med opgangshuse i tre til seks etager, og de varierende højder bidrager til et optimalt lysindfald i boligerne samt i gårdrummet, som udgør ejendommens hjerte. På grundens østlige tredjedel etableres en Bovieran-bygning, som bliver et seniorbofællesskab for beboere på 55+. 

Legeskov, glaspavillon og boldbane i den fælles gård

Adgangen til Lerholmens lejligheder sker fra det fælles gårdrum, hvilket skaber et godt grundlag for interaktion beboerne imellem. Og netop gårdrummet er et element, som ejendomsselskabet har kælet lidt ekstra for.  

”Gårdrummet er skræddersyet til hygge, fællesskab, nærvær samt rolige stunder. Her opføres en legeskov til de mindste, en glaspavillon, bålsted, legehus, boldbane og meget, meget mere,” fortæller Lasse Aagaard-Møller.

En moderne, bæredygtig og fællesskabsfremmende bydel

Udviklingen af Nærheden er i fuld gang. Og visionen om at skabe en ny bydel med mulighed for at leve en nem hverdag med et stærkt fællesskab begynder at vise sig i bybilledet.

”500 mennesker har allerede bosat sig i Nærheden, og mange flere er på vej i takt med, at en række nye boligbyggerier, herunder Lerholmen, realiseres. Også en helt ny og ambitiøs folkeskole samt en dagligvarebutik er ved at blive bygget i hjertet af Nærheden,” fortæller Ole Møller, direktør i byudviklingsselskabet NærHeden P/S.

Mange af de fællesskabsfremmende initiativer begynder også at tage form, herunder Byhaven med fælles udekøkken, Kvarterhusene, delebilordning, et grønt parkstrøg og meget mere.

”Med de gode rammer for fællesskab, levende byliv og grønne naturområder er Nærheden et attraktivt sted at bosætte sig. Vi glæder os til, at de nye beboere flytter ind i Lerholmen og bliver en del af Nærheden,” siger Ole Møller.

Udlejningen starter den 17. maj

Lerholmens udlejningsstart finder sted søndag d. 17. maj, og her kan man få en individuel fremvisning af prøveboligen. Fremvisning kræver tilmelding, som sker via lerholmen.dk eller ved at kontakte LokalBolig, som står for udlejningen, på 43 99 99 96. Adressen til prøveboligen er: Sporstræde 21, 2640 Hedehusene. Da adressen endnu ikke findes i de fleste GPS’er, kan man i stedet køre efter adressen: Hedesvinget 1, 2640 Hedehusene.

Priser og plantegninger for de første 62 lejligheder kan ses på lerholmen.dk.

  • Lerholmen Væksthus (1) Glaspavillonen er en af de fælles faciliteter i gårdrummet
  • Lerholmen 2020 Lerholmen består af 186 lejligheder i punkthuse i 3-6 etager.