Ta' med - Samkørsel i Nærheden

  • Ta Med Samkørsel FDM 0
Som beboer i Nærheden kan du med den grønne samkørselsapp Ta'Med udnytte fordelene ved at køre sammen med en anden, når du skal til og fra din arbejdsplads eller uddannelsessted.

Du skal blot oprette en profil og appen underretter dig når der er en samkører på din vej. Ta’Med giver også mulighed for at kombinere med offentlig transport på en del af rejsen. F.eks. for at få et lift til/fra en station.

Særlige fordele ved Ta’Med:

  • Nemt at planlægge samkørsel og finde kørelejlighed – opret en profil, Ta’Med sørger for resten – fx når den offentlige transport ikke kan dække dit behov
  • Billig transport: Som passager betaler du kun kostprisen og som chauffør deler du kørselsudgiften med andre
  • Aflysningsforsikring: Få dækket en taxa, hvis din chauffør aflyser turen i sidste øjeblik og det ikke er muligt at finde et andet lift
  • Bedre miljø og mindre trængsel
  • Chauffører har mulighed for at få et gavekort til Coop på 150 kr. - se nedenfor (t.o.m 30/10-2021)
  • Passager, der har bopæl i Nærheden, får en velkomstkredit på 50 kr. - se nedenfor (t.o.m 30/11-2021)

Download Ta' med app'en

  • Download Ta’Med appen på Appstore eller Google Play og opret en profil – så er du klar!

Chauffør: Gavekort til Coop på 150 kr.
FDM fejrer chaufførers første samkørselstur med et gavekort til Coop på 150 kroner. Gavekortet har en gyldighed på tre år og tilbydes til de første 500 chauffører med en gennemført samkørselstur i Ta’Med-appen inden den 30. oktober 2021.

Modtag gavekortet ved at sende en mail med navn og telefonnummer til tamed@fdm.dk senest 14 dage efter. Dine personlige oplysninger bliver anvendt og behandlet i overensstemmelse med brugerbetingelserne for Ta'Med.

Passager: Velkomstkredit på 50 kr. 
FDM støtter samkørsel ved at give passagerer 50 kr. i velkomstkredit på Ta’Med-appen, som du kan bruge til at køre sammen med andre. Kampagnen varer indtil 30. november 2021.

OBS: Velkomstkreditten tilbydes til de første 200 brugere med bopæl i Nærheden, som skriver til tamed@fdm.dk efter, at de har oprettet en profil (Skriv SIMS + navn + bopæls- eller arbejdsadresse i mailen).

Velkomstkreditten har en gyldighed på 12 måneder, kan kun bruges i appen og kan ikke udbetales i kontanter. Dine personlige oplysninger bliver anvendt og behandlet i overensstemmelse med brugerbetingelserne for Ta'Med

Om forskningsprojektet SIMS

Brugen af "Ta' med"-tilbuddet er en del af forskningsprojektet ”Sustainable Innovative Mobility Solutions” (SIMS), som er støttet af Innovationsfonden. Sammen med en bred vifte af partnere og brugere skal projektet bidrage med viden om udviklingen af fremtidens bæredygtige og smarte transportsystem. Projektet skal afprøve alternative løsninger til privatbilen i tre udvalgte byområder, herunder Nærheden. De to andre områder er Folehaven og Nordhavn. Målet med de nye transportløsninger er at sikre renere byer, flere mødesteder, mindre trængsel og støj samt reduceret klimabelastning.

Dataindsamlingen gennemføres af forskere fra Aalborg Universitet og Roskilde Universitet i samarbejde med NærHeden P/S og transportudbydere.

Når du benytter dig af ovenstående tilbud, giver du samtidig tilladelse til at en forsker fra Roskilde eller Aalborg Universitet må kontakte dig med spørgsmål angående dine erfaringer med FDM. Samtidig giver du tilsagn til at FDM må dele deres data om din brug af deres ordninger med forskere fra Roskilde og Aalborg Universitet. Dine data vil blive anonymiseret og behandlet fuldt fortroligt af Roskilde og Aalborg Universitet og alene som del af forskningsprojektet SIMS.

Du kan kontakte projektleder Toke Haunstrup Bach Christensen, Aalborg Universitet København thc@build.aau.dk, for mere information om projektet.

Ta' med - Sådan fungerer det

Se hvordan FDM's samkørselsapp fungerer.